Mrt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılılarımız, 25 Mart 2024 Pazartesi günü başlayacaktır. Sınavlarda öğrencilerimizin sorumlu olacağı konu ve kazanımlar ile ilgili detaylar için aşağıda yer alan tabloları inceleyebilirsiniz. Bilgilendirir, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzun 2024-2028 Stratejik Planının hazırlanması ile oluşturulan öğrenci anketine 25 Mart 2024 tarihine kadar katılımınızı rica ederiz.

Mrt

Okulumuzun 2024-2028 Stratejik Planının hazırlanması ile oluşturulan veli anketine 25 Mart 2024 tarihine kadar katılımınızı rica ederiz.

Mrt

Okulumuzun 2024-2028 Stratejik Planının hazırlanması ile oluşturulan öğretmen anketine 25 Mart 2024 tarihine kadar katılımınızı rica ederiz.

Mrt

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı. Kılavuza göre;

Başvurular: Merkezî Sınav başvuruları; isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapacaktır.

Sınav: 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacaktır.

Sınav Sonuçlarının İlanı28 Haziran 2024

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacaktır.

Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular yöneltilecektir.

İkinci oturumda, 8’inci sınıf Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Şbt

Hüseyin Ayaz Ortaokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı takvimimiz oluşturulmuştur.

2. Dönem 6. Sınıf Türkçe ve Matematik yazılı sınavları MEB tarafından ortak yapılacaktır.

Şbt

"Ergenlerde Siber Sağlık Farkındalığı ile Yaşam Biçimi Davranışları" ile ilgili  6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik ankete http://meb.ai/2UP3y7 adresinden katılabilirsiniz.

Şbt

Okulumuz kantin ihalesi ilanı yayınlanmıştır. Kantin ihale ilanı ile ilgili açıklamalar aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Kantin İhale İlanı için tıklayınız.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzunu yayımladı. Kılavuza göre;

Başvurular: 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınav: 21 Nisan 2024 günü uygulanacaktır.

Sonuçlar: 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Ock

Ülkemizin uzay alanındaki 10 yıllık yol haritasının belirlendiği Milli Uzay Programımız kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Pilotu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay seferinde fırlatmanın Türkiye saati ile 18 Ocak 2024 saat 01.11'de gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Astronotumuzu taşıyan aracın yeryüzünden yaklaşık 400 km uzaklıktaki Uluslararası Uzay İstasyonuna kenetlenmesinin Türkiye saati ile 19 Ocak 2024 saat 13:15'te gerçekleşmesi öngörülmektedir.

Türkiye Uzay Ajansı tarafından konuya ilişkin "Ay Yıldızımız Çok Yakında Uzayda!" başlığıyla hazırlanan kapsamlı video Milli Eğitim Bakanlığımızın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kütüphane altında; Bilim ve Teknoloji > Bilimsel Çalışmalar > Uzay ve Havacılık kategorisinde yayınlanmış olup http://meb.ai/FXViiQ bağlantısından izlenebilir.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılılarımız, 25 Aralık 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. Sınavlarda öğrencilerimizin sorumlu olacağı konu ve kazanımlar ile ilgili detaylar için aşağıda yer alan tabloları inceleyebilirsiniz. Bilgilendirir, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacaktır.

Ekm

İstanbul genelinde uygulanacak 7. Sınıf Ortak Matematik Yazılı sınavı 1 Kasım 2023 Çarşamba günü yani yarın yapılacaktır.
Tüm öğrencilerimizin eksiksiz okulda hazır bulunmalarını önemle rica ederiz.

Ekm

Sayın Velilerimiz,

Değerli Öğrencilerimiz;

30.10.2023 tarihinin ülke genelinde resmî tatil ilan edilmesi sebebiyle pazartesi yapılması planlanan Fen Bilimleri yazılı sınavı ertelenmiştir.

31.10.2023 Salı günü 3. Ders Fen Bilimleri,

5. Ders İnglizce yazılı sınavı yapılacaktır.